Tuntinetti käyttöohjeet : Kellokortit

Tuntinetin käyttö on helppoa myös kellokorttitoiminnoilla. Ajanhallintaa helpottaa Tuntinetin kanssa yhteen toimiva Leimauslaite. Leimauslaitteella leimattu työaika siirtyy nopeasti ja automaattisesti Tuntinettiin ja saadaan reaaliaikainen tieto leimausajankohdasta ja leimauspaikan sijainnista.

Kellokorttivaihtoehdot

 1. Seinään asennettava NFC Kellokortti. Kiinteästi seinään asennettava leimauslaite ("perinteinen kellokortti") joka lukee NFC avaimenperiä/kortteja.
  • Soveltuu, jos työpiste on kiinteä (esim. toimistot, tehtaat ja tuotantolaitokset).
  • Näppäinkoodeilla voidaan antaa jonkin verran lisätietoa leimauksen yhteydessä, esimerkiksi työkohde/työtehtävä/projekti/kulukirjaus, poikkeava ylityö, jne.
  • Kellokortti lähettää tietoa vain yhteen suuntaan, eli työntekijä ei esimerkiksi näe työaikatietojensa toteumia leimauspäätteellä.
 2. Seinään asennettava NFC Mobiilikellokortti. Kiinteästi koteloon asennettu älypuhelin joka lukee NFC avaimenperiä/kortteja.
  • Soveltuu, jos työpiste on kiinteä (esim. toimistot, tehtaat ja tuotantolaitokset).
  • Työkohde/työtehtävä/projekti/kulukirjaus voidaan valita asetuksista riippuen joko valintalistalta tai kohdistuskoodilla. Poikkeavat ylityöt kirjataan kohdistuskoodilla.
  • Mobiilikellokortin näytöllä näkyy myös yhteenveto työntekijän työaikasaldoista.
 3. Helposti mukana kulkeva NFC/QR Mobiilikellokortti älypuhelinsovellus
  • Soveltuu kun työkohteet vaihtuvat (liikkuva työ esimerkiksi kotihoidon asiakkaat) tai työkohteita on muuten erittäin paljon (esimerkiksi rakennustyömaat), koska laitetta ei tarvitse asentaa kiinteästi.
   • Mobiilikellokorttia voidaan käyttää joko niin, että esimerkiksi rakennustyömaalla esimies pitää mukanaan mobiilikellokorttia johon työntekijät leimaavat mukanaan olevia NFC avaimenperiä/kortteja/tarroja/QR-koodeja.
   • Toinen vaihtoehto esimerkiksi kotihoidossa työntekijä käyttää omaa puhelintaan mobiilikellokorttina ja asiakkaan luokse on kiinteästi asennettu leimauksen yhteydessä luettava NFC tarra/QR-koodi.
  • Mobiilikellokortin yhteydessä on lisäominaisuutena mahdollisuus tapahtumien varmentamista varten nähdä raportilla myös leimaustapahtuman sijainnin osoitetiedot.
  • Käytössä olevan älypuhelimen teknisistä ominaisuuksista riippuen tukee NFC ja/tai QR -tunnisteiden lukemista. QR-tunnisteiden lukeminen edellyttää vain, että älypuhelimessa on kamera (eli käytännössä mikä tahansa älypuhelin).
  • Älypuhelinsovellusta on mahdollista käyttää myös niin, että työntekijä tunnistautuu siihen omalla Tuntinetin käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan, jolloin samaa mukana kuljetettavaa älypuhelinta voivat käyttää vuorotellen eri työntekijät.
 4. Selaimella käytettävä kellokortti. Joko tietokoneen tai mobiililaitteen selaimella tehtävä leimaaminen.


Leimaustunnisteet

Silloin kun leimauslaite on asennettu kiinteästi tiettyyn kohteeseen, järjestelmä tunnistaa työkohteen leimauslaitekohtaisen tunnisteen ("IMEI") perusteella, ja työntekijä tunnistetaan työntekijäkohtaisen NFC avaimenperän/kortin perusteella. Mikäli käytössä on liikuteltava Mobiilikellokortti, yleisin käyttötapa edellisen lisäksi on, että älypuhelin on henkilökohtainen (työntekijä tunnistetaan älypuhelimen "IMEI" tunnisteen perusteella) ja työkohde tunnistetaan NFC tarran/QR-koodin perusteella. Mobiilikellokortissa on lisäksi mahdollisuus tunnistaa työntekijä oman Tuntinetti käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla, ja valita työkohde joko valintalistalta tai tunnistaa NFC tarran/QR-koodin perusteella.

Työkohdekohtainen leimauslaite voidaan liittää useampaan työkohteeseen Tuntinetissä, jolloin työkohde valitaan kirjausta tehtäessä laitteesta riippuen joko valintalistalta tai näppäinkoodilla. Yhdelle työkohteelle voi erikoistapauksissa olla myös useampi leimauslaite esimerkiksi jos on useampi sisäänkäynti vaikkapa tehdas- tai varastohalliin, ja kullakin sisäänkäynnillä halutaan tarjota mahdollisuus leimata samoihin työtehtäviin.

Haluttua aihetta tai ongelmaa voi myös hakea alla olevalla hakukentällä.


HUOM! Haussa voi käyttää myös * -merkkiä korvaamaan kirjainta tai kirjaimia. Esimerkiksi hakusana perus* palauttaa hakutuloksiin kaikki perus-alkuiset hakutulokset, kuten perustiedotperusasetukset ja perustaminen.