Tuntinetti käyttöohjeet : Seinään asennettava NFC Mobiilikellokortti


Seinään asennettavalla mobiilikellokortilla työntekijät voivat leimata itsensä sisään ja ulos koskettamalla laitetta Valtti-kortilla (NFC) tai muulla työmaakortilla, johon on liitetty RFID-tarra. Leimauslaitteessa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö, jolla työntekijä valitsee halutun toiminnon.

Seinään asennettavan NFC Mobiilikellokortin hankkiminen

Seinään asennettavan NFC mobiilikellokortin hankintaan voitte kysyä apua Tuntinetin asiakaspalvelusta. Laitteeseen asennettavan ohjelmiston latauslinkin voi kysyä Tuntinetin asiakaspalvelusta.

Puhelimeen asennettavan ohjelman hinta on 1eur/hlö/kk.


Seinään asennettavan NFC Mobiilikellokortin käyttäminen

Kun leimausohjelma on asennettu ja käynnistetty, niin pitäisi näkymän olla seuraavanlainen.

Työntekijä tunnistetaan NFC tunnisteen avulla tai jos tunnistetta ei ole niin kirjautumisen perusteella (kirjautuessa voidaan käytännössä leimata vain ulos). Leimauskohde tunnistetaan joko laitteen IMEI koodilla tai työntekijän tekemän kohdevalinnan avulla.

Kirjautuminen

Tilanteessa, jossa NFC tunnistetta ei ole tai se ei jostain syystä toimi, niin työntekijä voidaan tunnistaa myös kirjautumalla. Kirjautuminen onnistuu "Login" -napista.

Kirjautuminen tapahtuu syöttämällä sama käyttäjätunnus ja salasana, joilla kirjaudutaan Tuntinettiin ja painamalla "Login" -nappia.

Seinään asennettavan NFC mobiilikellokortin tapauksessa sisään kirjautuneen työntekijän ei ole mahdollista leimata itseään sisään, koska normaalisti laite toimii työkohteen tunnistimena. Tässä tapauksessa työkohde tulisi tunnistaa joko NFC:n tai QR -koodin perusteella. Uloskirjaus onnistuu kuitenkin kirjautumisen jälkeen. Eli jos esimerkiksi työntekijän NFC tunnistin katoaa kesken työpäivän, niin voi työntekijä kuitenkin leimata itsensä ulos. Esimiehellä on mahdollisuus lisäpalveluna nähdä leimaustapahtumien yhteydessä GPS-sijaintietoon perustuva lähiosoite.

NFC tunnisteen lukeminen

NFC tunnisteen lukeminen tapahtuu käyttämällä NFC tunnistetta seinään asennetun NFC mobiilikellokortin lähellä. Kun NFC tunniste on luettu, siirtyy näkymä automaattisesti leimausikkunaan, jossa leimaus viimeistellään.

QR -koodin lukeminen

QR -koodin lukeminen ei ole tällä hetkellä mahdollista seinään asennetun NFC mobiilikellokortin tapauksessa, koska laitteen kamera jää kotelon sisään.

Leimauksen tekeminen

Kun NFC tunniste on luettu, leimaus pitää vielä viimeistellä leimausikkunassa.

Tässä näkymässä valitaan/syötetään ensin mahdollinen leimauskohde ("-- CHOOSE TASK" -valitsin), kululajit ("-- CHOOSE UNIT" -valitsin sekä "VALUE" -kenttä), leimauksen lisätiedot ("Extra info" -kenttä), leimauksen kohdistus ("Command" -kenttä) sekä leimauksen suunta ("IN" ja "OUT" -napit).

Leimauskohteen valinta

Kyseisestä listasta voi valita leimauskohteen, jos se poikkeaa oletuskohteesta tai jos työntekijälle ei ole valittu oletuskohdetta, eikä leimaus ole muuten yksikäsitteinen. Listalla näkyy vain niiden leimaustunnistetta vastaavien työkohteiden työajanseurantakohteet, joiden asetuksista on valittu että työajanseurantakohteet näkyvät. Jos leimauskohteen valintaa ei näy, niin yhdessäkään leimaustunnistetta vastaavassa työkohteessa ei ole aktivoitu kyseistä asetusta.

Työntekijän oletuskohteen valinnasta löytyy lisätietoa Työntekijän oletuskohteen valinta -osiosta.

Leimauskohteen valinnan listasta löytyy lisätietoa Leimausasetusten tekeminen Tuntinetissä -sivulta Leimauskohteen valinta listalta -osiosta.

Kululajin valinta

Kyseisestä listasta voi tarvittaessa valita kululajin, joka liittyy leimaukseen.

Kululajien listauksesta löytyy lisätietoa Leimausasetusten tekeminen Tuntinetissä -sivulta Kululajien valinta listalta -osiosta.

Lisätiedot

Jos leimaukseen tarvitsee syöttää lisätietoja, niin se tapahtuu "Extra info" -kentällä. Tähän syötetty tieto tulee oletuksena näkyviin työaikakirjauksen "Lisätietosarake" -kenttään.

Leimauksen kohdistus

Jos leimauskohteen valinta ei ole näkyvillä tai siinä ei näy haluttua leimauskohdetta, voidaan leimaus kohdistaa haluttuun kohteeseen syöttämällä "Command" -kenttään halutun leimauskohteen koodi (tästä tarkemmin leimausasetusten ohjeissa).

Leimauksen suunta

Leimaus viimeistellään valitsemalla leimauksen suunta. Jos ollaan leimaamassa sisään työkohteeseen tai vaihtamassa työkohdetta, painetaan "IN" -nappia. Jos ollaan leimaamassa ulos työkohteesta, painetaan "OUT" -nappia.

Huomioitavaa tässä on että "IN" tai "OUT" -napin painallus päättää leimauksen tekemisen eli leimauskohteen valinta/kohdistus, lisätiedot ja kululajien lisääminen pitää tehdä ennen "IN" tai "OUT" -napin painamista. Yleensä ulosleimauksessa riittää OUT, ja poikkeustapauksissa käytetään esimerkiksi ylityön ohjauskoodia.

Käytettävät tunnisteet

Leimaustunnisteina käytetään NFC -tunnisteita. NFC -tunnisteen koodi syötetään työntekijän tietoihin.

NFC -avaimenperä:

Yleisimmin työntekijä tunnistetaan NFC -avaimenperällä.


Valtti -kortti:

Jos työntekijällä on sähköisen tunnisteen sisältävä Valtti -kortti, niin myös sitä voidaan käyttää tunnistautumisessa. Sähköinen tunniste on RFID ja tämän lukemiseksi tarvitaan sirun UID-koodi joka asetetaan työntekijän tietoihin Käyttäjät-välilehdellä. Tarvittaessa tämän UID-koodin saa kortin toimittajalta.