Tuntinetti käyttöohjeet : Rinnakkaiset sopimussarjat - miten käsitellään Tuntinetissä?

Rinnakkaisia sopimussarjoja käytetään ensisijaisesti henkilöstövuokrausaloilla, kun työntekijä on eri työsuhteissa eri vuokratyönantajille eri toimialoilla. Tämän lisäksi sopimussarjoja voidaan käyttää yhtenä vaihtoehtona tehtäväkohtaisten palkkojen toteuttamisessa.

Tällöin lisien ja korvausten laskenta voidaan tehdä joko niin, että 

  • Olosuhdelisät, kuten aikaperusteiset lisät, lasketaan sopimussarjoittain, mutta kaikki muu lasketaan yhtenä työsuhteena (tätä voidaan käyttää yhtenä vaihtoehtona tehtäväkohtaisten palkkojen toteuttamisessa), tai 

  • Kukin rinnakkainen sopimussarja lasketaan erillisenä työsuhteena. 

Asetukset löytyvät Yrityksen perustiedoista ja ne ovat asetettavissa vain Tuntinetin asiakaspalvelun toimesta. Mikäli koette tarvetta asetusten muuttamiselle, olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme, niin etsimme tilanteeseenne parhaiten sopivan ratkaisun:

Kun rinnakkaiset sopimussarjat ovat yrityksellä käytössä, saa työntekijälle rinnakkaisen sopimussarjan käyttöön työntekijän työsopimukselle ja työkohteelle. Tämä tapahtuu niin, että jokainen sopimussarja nimetään (esimerkiksi tietyn toimialan) työkohteen mukaisesti (Sopimussarja):

Kun työntekijä nimitetään työkohteeseen, tulee nimityksen yhteydessä tarvittaessa valita, mitä sopimussarjaa noudatetaan:

Näiden asetusten avulla Tuntinetti laskee palkan työkohteelle kirjatun työajan ja valitun sopimussarjan asetusten mukaisesti. Huom! Sopimussarjavalinta on mahdollista myös  automatisoida muutostyönä yrityksellenne sopivaksi ja voitte tiedustella tarpeisiinne sopivaa ratkaisua asiakaspalvelustamme.