Tuntinetti käyttöohjeet : Asiakasyritys tekee tilauksen

Työvuorot > Suunnittele työvuoroja


Seuraavassa esitellään miten asiakasyritys pystyy luomaan, siirtämään ja poistamaan tilauksia sekä millaisia asetuksia tilauksille pystyy asettamaan.

Tilauksen luomisesta löytyy myös käyttöohjevideo osoitteessa: Asiakasyritys tekee tilauksen - Tuntinetti


Tilauksen luominen

Tilauksen luomiseen pääsee Työvuorot-välilehdellä, Suunnittele työvuoroja-alalehdellä sijaitsevasta "Tee tilaus"-painikkeesta.Työkohteen valinta

Ensin valitaan luotaville työvuoroille työkohde alasvetovalikosta. Työkohteita voi myös suodattaa näkyviin halutuilla määreillä, kuten "Uudet ja voimassaolevat". Yksiköitä tai työkohteita voi myös hakea kirjoittamalla halutun työkohteen nimen hakusana-kenttään, mikä päivittää valikon sen mukaisesti. Jotta oikea työkohde tulisi esille, täytyy valita oikea yksikkö yläpuolelta. Kun oikea työkohde on valittu, eteenpäin pääsee painamalla "Valitse"-painiketta.


Työkohteen valinta


Tilauksen kirjaaminen

Tilauksen kirjaamisessa voi valita vielä tarkennuksen työkohteelle, jos on tarpeen. Pakollisia tietoja ovat kuitenkin uuden vuoron päivämäärä, työvuoro sekä tilausten määrä.

  • Päivämääräksi valitaan se päivä, jolloin luotava työvuoro tulisi olemaan. Sen voi valita helposti kalenterinäkymässä painamalla Kalenteri-kuvaketta kentän vieressä.
  • "Työvuoro"-kohtaan merkitään luotavan työvuoron kellonajat.

    Jos on valittuna useampia työtehtäviä, voi jokaiselle määrätä omat ajat merkitsemällä kohdan "Kullekin työtehtävälle voi tulla tilauksia eri aikoihin" aktiiviseksi. Näin Jokaisen työtehtävän viereen ilmestyy työvuoro-kenttä, joihin merkitään yksitellen työvuorojen ajat.
  • "Anna tilausten määrä"-kohtaan merkitään luotavien työvuorojen lukumäärä.

    Jos on valittuna useampia työtehtäviä, voi jokaiselle tehtävälle merkitä erikseen halutut vuorojen määrät "Vuoroja tilattu"-kenttiin.

Nämä valinnat ovat auki vain, jos työtehtäviä on useampia:

  • Ne työtehtävät, joihin halutaan luoda työvuoroja, on merkittävä aktiivisiksi "Akt."-kohtiin.

  • Laskutukselle on mahdollista lisätä lisätietoja kyseiseen tekstikenttään.
  • "Kopioi uusi"-painike kopioi valitun työtehtävän uudeksi samanlaiseksi työtehtäväksi, jolle voi asettaa uuden nimen ja muokata haluamakseen.


Tilauksen kirjaaminen

  

Nyt, kun uusi tilaus on kirjattu, on mahdollista tallentaa se avoimena kaikille työntekijöille tai siirtyä vuoron jakamisasetuksiin. Valitaan "Tallenna tilaus avoimeksi ja palaa vuorolistalle". Vuoron jakamisasetukset käydään läpi Työvuorohuutokauppa-ohjeiden yhteydessä, Vuorojen jakaminen-kohdassa, sekä Työvuorohuutokaupan käyttöohjevideossa osoitteessa: http://www.tuntinetti.fi/demot/lisaominaisuudet_tyovuorohuutokauppa.htm


Luodun tilauksen muokkaaminen ja käsittely

Luotuja tilauksia pääsee käsittelemään painamalla haluttua vuoroa vuorolistassa. Tämä avaa vuoron tiedot uuteen ikkunaan, jossa pääsee muokkaamaan tietoja.

Vuoron kopioiminen ja siirtäminen

Työvuoroja voi kopioida tai siirtää vetämällä vuoro haluttuun kohtaan ja valitsemalla haluttu toiminto avautuvasta ikkunasta. Nämä toimivat myös pikanäppäimillä, jotka löytää siirtäessä avautuvasta ikkunasta.Tarkempia vuorojen käsittelytoimenpiteitä löytyy Suunnittelunäkymä-ohjeesta, Työvuorojen muokkaus-kohdasta.


Vuoron poistaminen

Vuoron voi poistaa painamalla vuoroa ja palaamalla tilauksen muokkaukseen.

Tämän jälkeen avautuu vuorojen jakamisen asetukset. Tässä ikkunassa valitaan "Muokkaa tilausta"-painike, josta pääsee takaisin tilauksen perusasetuksiin. Perusasetusten lisäksi ikkunasta voi valita "Poista tilaus ja sulje". Tämä poistaa tilauksen ja palauttaa näkymän työvuorojen suunnittelu-näkymään.