Palaa avoimien paikkojen luetteloon
Hae tätä paikkaa

B2B-myynnin talentti, Elisa Oyj, Tampere

Onko sinulla sana hallussa ja nautit asiakkaiden auttamisesta? Motivoiko raha ja palat halusta päästä vaikuttamaan palkkaasi merkittävästi? Haluatko päästä rakentamaan kestävää tulevaisuutta digitalisaation avulla? Hieno homma, silloin saatat olla etsimämme myynnin talentti! Voit olla alan nouseva stara tai jo kokeneempi konkari.

 

B2B-myynnin talentti
Haemme Tampereen Elisalle B2B-myynnin talentteja. Työt starttaavat 19.1.2021 palkallisella perehdytysjaksolla.

Tehtävässä myyt ja tarjoat yrityksille Elisan laadukkaita tuotteita, aina liittymäpalveluista moderneihin digi- sekä IT- maailman ratkaisuihin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tehtäväsi on luoda, ylläpitää ja kasvattaa asiakassuhteita yritysasiakaspuolella. Asiakkaiden kontaktointi tapahtuu pääsääntöisesti puhelimitse.

Asiakaskuntasi ja tuoteportfoliosi on aidosti monipuolinen - asiakkaanasi voi olla vaikkapa leipomoalan yrittäjä tai kotimainen optikkoketju: https://yrityksille.elisa.fi/ideat/luotettava-it-palvelu-takaa-leipurille-sikeat-younet/ ja https://yrityksille.elisa.fi/ideat/optikko-on-ihmista-varten/.


10 syytä hakea Elisalle B2B-myyjäksi:

1. Reilu palkkaus. Palkkaus koostuu pohjapalkasta (ICT-alan TES) ja reiluista myyntikannusteista. Uuden myyjän keskituntiansio on noin 16 € tunnissa, ja huippumyyjä tienaa jopa 2000-3000€ pelkissä kannusteissa per kuukausi.
2. Säännöllinen työaika. Töitä tehdään klo 8-16 välillä maanantaista perjantaihin, eli illat ja viikonloput ovat aina vapaita!
3. Pitkäaikainen, vakaa ja turvallinen työpaikka. Panostamme sinun koulutukseesi, kehittymiseesi ja työssä onnistumiseesi. Arjessa oppiminen on syvällä Elisan yrityskulttuurissa.
4. Hyvä työilmapiiri. Elisalla on hauska työskennellä, ystävällinen ilmapiiri ja mainio yhteishenki – tämän todistaa myös vuoden 2019 Great Place To Work-tutkimus.
5. Yhdessä tekeminen. Elisalla tehdään paljon asioita yhdessä, niin työpaikalla kuin työn ulkopuolisissa aktiviteeteissa. Voit vaikkapa liittyä mukaan tiimin omaan futisjoukkueeseen!
6. Mahdollisuus etätyöhön. Töitä saat halutessasi tehdä kotoa käsin, mutta käytössäsi ovat myös uudet työtilat Tampereen Ratinassa.
7. Saat olla oma itsesi.  Elisalla tiedetään, ettei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä myyntiä.
8. Ammattitaitoiset myyntiryhmäpäälliköt. Tuleva esimiehesi Mikael on huipputyyppi, jolta saat erinomaisen perehdytyksen ja tukea työssäsi menestymiseen.
9. Pieni vaihtuvuus. Nykyiset työntekijät viihtyvät talossa pitkään ja vaihtuvuus on pientä.
10. Monipuoliset etenemis- ja kehitysmahdollisuudet. Roolisi B2B-myyjänä kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Lisäksi sinulla on hyvät vakinaistumis- ja etenemismahdollisuudet Elisalla esimerkiksi Account Manageriksi, Ratkaisukonsultiksi tai Myyntiryhmäpäälliköksi.

Katso vielä, mitä Elisan nykyiset B2B-myyjät kertovat työstään: https://lead.fi/yritysmyyjana-elisalla-lue-annikan-tapion-ja-janikan-tarinat/.

Odotamme sinulta ennen kaikkea tavoitteellisuutta, positiivisuutta, auttamishalukkuutta ja erinomaisia vuorovaikutustaitoja. Myynnin tekeminen ei ole mitään rakettitiedettä – näillä ominaisuuksilla pääset jo pitkälle!

Eikö kuulostakin hyvältä? No sitten vaan hakemusta tulemaan osoitteessa lead.fi 13.1.2021 mennessä.  Yhteys meihin kannattaa ottaa heti, sillä valinnat tehdään heti sopivien henkilöiden löydyttyä. Me haluamme ehdottomasti kuulla susta lisää ja tehdä hakemisesta helppoa!

Työ tehdään Elisan toimitiloissa Elisan myyntiryhmäpäälliköiden johtamana. Me LEADillä huolehdimme rekrytoinneista sekä kokonaisvaltaisesti työsuhteestasi.

Yhteyshenkilöt, puhelin, sähköposti, ym.: LEAD/Minna Vornila, p. 050 3368498, minna.vornila@lead.fi.
Palkkaustavat: Tunti- tai kk-palkka
Lisätietoa palkkauksesta:
Pohjapalkka (ICT-ala) + myyntiprovisiot
Päivittäinen työaika: Kokopäivätyö
Työ alkaa: 19.1.2021
Hakuaika päättyy: 13.1.2021
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Työhön otettavien lkm: 5

LEAD yhdistää Oikeanlaiset työntekijät Oikeanlaisiin työtehtäviin. Ratkaisujamme ovat rekrytoinnit, henkilöstövuokraus ja suorahaut. LEAD perustettiin vuonna 2007 tekemään parempaa henkilöstöpalvelua. Tarjoamme asiakkaillemme, sekä työnhakijoille että yrityksille, palveluja työmaailman tilanteisiin ammattitaidolla ja joustavasti. LEAD-konsernin liikevaihto oli tilikaudella 2019 8 miljoonaa.

LEAD MyyntiOsaajat Oy

Työpaikan käyntiosoite
Vuolteenkatu 2
33100 Tampere
Suomi
Palaa avoimien paikkojen luetteloon
Hae tätä paikkaa