Palaa avoimien paikkojen luetteloon
Hae tätä paikkaa

Asiakasneuvoja, Turku

Eniro Finland / Sentraali – onnistuneita asiakaskohtaamisia. Tunnemme kuluttajat ja heidän tarpeensa, sillä olemme tuottaneet onnistuneita asiakaskohtaamisia jo vuodesta 1911. Hoidamme asiantuntemuksella asiakasyritystemme asiakaspalveluita, teknisiä tukipalveluita, moderointia, myyntiä ja asiakkuudenhoitoa sekä puhelinvaihteita. Toimimme siellä missä asiakkaatkin. Palvelemme puhelimitse, sähköpostilla, web-sivujen kautta, sosiaalisessa mediassa, chattaillen – missä ja milloin tahansa, tarvittaessa 24/7. Hoidamme tehokkaasti ja laadukkaasti suuriakin volyymejä.

Tuotamme myös kaikkien suomalaisten elämää helpottavia 0 100 100 -palveluita sekä 118 Numeropalvelua. Yrityksille tarjoamme myyntiä edistäviä 0100100-mediaratkaisuja, parempaa löydettävyyttä ja erottuvaa näkyvyyttä sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Palveluitamme käytetään tositarkoituksella, tarve on jo olemassa ja siihen etsitään välitöntä ratkaisua puhelimitse, mobiililla ja netissä.

Meitä sentraalilaisia on noin 350 Helsingissä, Kajaanissa, Tampereella ja Turussa. Olemme osa Nasdaq Tukholman pörssissä listattua Eniro-konsernia, jolla on noin 1600 työntekijää Pohjoismaissa ja Puolassa.


Haemme Sentraalille Turkuun

 

ASIAKASNEUVOJIA vahvassa kasvussa olevaan tiimiin.

Asiakasneuvoja
Tarvitsemme kasvavaan tiimiin lisää asiakasneuvojia.Oletko sinä asiakaspalvelun osaaja ja haluat tehdä työtä toimistoympäristössä? Kommunikoit sujuvasti suomeksi ja pärjäät asiakaspalvelutilanteissa myös ruotsin ja englannin kielellä. Olet auttamishaluinen ja pärjäät nopeatempoisessa työssä.Tarjolla on kiva työ hyvien brändien parissa!

Tehtäviisi Asiakasneuvojana kuuluu puhelinasiakaspalvelu yritysten puhelinvaihteissa sekä muissa asiakaspalvelupuheluissa (inbound).

Tarjoamme
– Nykyaikaiset toimitilat ja työvälineet
– Hyvän perehdytyksen tehtävään
– Kivan ja ammattitaitoisen tiimin tuen

Työ alkaa 15.10. tai aiemmin. Tehtävä on aluksi määräaikainen ja jatkoa tarjotaan mielellään. Työajat sijoittuvat välille ma-pe klo 7-18. Tunteja on tarjolla reilusti.

Lisätietoja tehtävän vaatimista taidoista:

Tehtävässä menestyminen edellyttää
- Kokemusta asiakaspalvelutehtävistä, eduksesi on kokemus puhelinasiakaspalvelusta
- Positiivista asennetta ja oma-aloitteisuutta
- Tilanneherkkyyttä ja paineensietokykyä

Täytä hakemus osoitteessa www.lead.fi 3.10.2018 mennessä. Paikat täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä, joten kannattaa toimia nopeasti.
Yhteyshenkilöt, puhelin, sähköposti, ym.: LEAD/Olka Mehto puh.040 450 9085
Palkkaustavat: Tunti- tai kk-palkka
Lisätietoa palkkauksesta:
tuntipalkka
Päivittäinen työaika: Osapäivätyö, Paljon tunteja tarjolla
Työ alkaa: 15.10.2018 tai sopimuksen mukaan aiemmin
Hakuaika päättyy: 3.10.2018
Työn kesto: 6 - 12 kk, Mahdollisesti pidempään
Työhön otettavien lkm: 3

LEAD yhdistää Oikeanlaiset työntekijät Oikeanlaisiin työtehtäviin. Ratkaisujamme ovat rekrytoinnit, henkilöstövuokraus ja suorahaut. LEAD perustettiin vuonna 2007 tekemään parempaa henkilöstöpalvelua. Tarjoamme asiakkaillemme, sekä työnhakijoille että yrityksille, palveluja työmaailman tilanteisiin ammattitaidolla ja joustavasti. LEAD-konsernin liikevaihto oli tilikaudella 2017 reilu 9 miljoonaa.

LEAD AsiakasOsaajat Oy

Työpaikan käyntiosoite
20100 Turku
Suomi
Palaa avoimien paikkojen luetteloon
Hae tätä paikkaa